neděle 2. února 2014

Tony, kup si tričko a doraz do Brtníku!

Čau Tony, ty hipíku jeden vlasatej,

začínáš u nás být celebrita, píšou o tobě na idnesu, což je po Béďovinách druhý nejcitovanější bežecký server u nás.

Ale proč ti píšu. Přestaň se poflakovat v Coloradu a koukej příští rok přijet na Brtnické ledopády, ať poznáš, co je to ultra trail s kulturně poznávacím rozměrem. Věř bude se ti to líbit. Startovné je pro takový nemytý držkrešle jako jsi ty. Stačí ti 20 dolarů. To snad v tý svý chatrči najdeš, ne?

Mapu budeš milovat, je minimalistická.

První část (54 km): Waltersdorf - Luž - Toltštejn - Velký Buk - Klíč - Bouřný - Tolštejn - Jedlová - Krásná Lípa


Druhá část (53 km): Krásná Lipa - Kyjovský Hrádek - Brtnické ledopády - Kopec - Hermannsek hütte - Kopec - Brtníky - Vlčí Hora - Vlčice - Valdek


Takový náčrt je mnohem lepší než krabičky s gps, protože jak se trať kříží a motá, tak si lehko spleteš čáru a pak jdeš místo do Jedlový na nádraží na Jedlovou kopec. Tak jako se podařilo našim soupeřům a pak už si běžím sám a s nikým se nemusíš dělit o šlapání sněhu.

Já jsem ale třeba měl ještě chytrý mapy v mobilu, což má tři výhody. Víš, kde jsi. Můžeš fotit Fujdu, kterej je pak naštvanej. Zavoláš si odvoz, když už tě to přestane bavit.


Fujda mi na vyhlídce podlézá.

A neboj, sice to vypadá, že jsou na trati pořád nějaké občerstvovačky, ale když se budeš snažit, tak si to svoje přesvědčení, že "jíst a pít umí každej", nezprasíš. Protože nám s Fujdou byla zima, tak jsme hnali a kontroly v hospodách jsme stíhali ještě před otvíračkou, takže žádné zdržování s jídlem a pitím nehrozilo. Snad nás uvisíš. Fujda přidal ve Stromovce kopec navíc a hrozně mu to táhne a já opět zařadil standardku, takže forma jak trám. Platí domluva, že se čeká max dvě minuty a to pouze tam, kde se dá sednout.

Jestli nemáš natrénovaný schody, tak začni. To je základ jako kliky.


I počasí bude stejně drsný jako u vás v Coloradu v zimě. Pořadatel Olaf je větrů pán. Na Pražskou stovku (to je něco jako ten váš Leadville Trail) domluvil orkán Xaver, letos to při ledopádech na kopcích taky fičelo ke stovce, takže ti ty tvoje vousy namrznou a Olaf tě pak v cíli na památku vyfotí.

Co ti můžu doporučit, tak se cestou zastav na Havaji a natrhej si Noni (Morinda citrifolia). S Fujdou jsme dostali k otestování pár kapek od Kouři, a až do Vlčí Hory (95 km) jsme si cupitali jakoby nic. Pak už to trošku táhnout přestalo a poslední část prasečí stezkou z Vlčice byla unavená, ale příště si vezmeme sedm kapek s sebou a bude to jízda až do cíle.

Yours sincerely,
papn

1 komentář:

  1. Moc hezky..ten vylez tim kominem byl naprosto luxusni:).
    Gratulace! 12:)

    OdpovědětVymazat